Kent u ze? Gevels waaraan je kunt zien dat er vroeger veel tijd en energie aan besteed is? Die u aan die tijd doen denken? Zonde eigenlijk, dat die verworden tot soms stukken vermolmd hout. Zo kwam de schilder van dit project na het verwijderen van de verflagen erachter dat het houtwerk vermolmt was..

Deze balkonsteunen waren een lust om te maken. Ze zijn gemaakt van Orion Pine. Deze steunen bestaan uit 5 onderdelen, die elk met houtverbindingen aan elkaar zijn gemaakt. Nadat het geverfd is, lijkt het één, maar is het in werkelijkheid niet. Er zit ook wat houtsnijwerk in, kortom het brede scala aan houtbewerking komt hier tot uiting. De originele gedraaide punten waren van grenen en deze hebben we opnieuw kunnen toepassen. Één van de gedraaide punten was aangetast, deze heb ik vol laten lopen met epoxy lijm. Zodoende hebben we deze ook kunnen behouden en verwerkt in de nieuwe steunen. Oud en nieuw gaat ook hier weer samen.